Geplaatst door Alice Hoogenhout vr, juni 10, 2011 11:34:30

De wandschilderingen in de huiskapel zijn in de meivakantie verder ontbloot door studenten van NIMETO, een MBO college in Utrecht dat in de Keuzegids voor het Middelbaar Beroepsonderwijs 2011 is uitgeroepen tot beste vakschool van Nederland.

In overleg met de afdeling Monumenten van de Gemeente Utrecht en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed worden de schilderingen geconserveerd. Om de stuclaag met schilderingen te beschermen tijdens de bouw worden losse plekken afgedekt met rijstpapier

Hierboven ziet u Anne Nuijen en Carisia van Berkel, studenten van NIMETO in de studierichting Interieur Decoratie Exterieur.Ze zijn net terug van een projectweek met een kerk in het Franse Ancemont. Ze werken nu aan de kapel van de villa onder leiding van hun docent Willem Coolen