De restauratie van de portretten Jan en Heinie is praktisch afgerond. De schilderijen hebben veel meer kleur dan wij van te voren, toen de doeken nog heel vuil waren, konden vermoeden.

Zij passen nu wel echt in de bonte kleurencombinatie van de villa toen deze in 1938 werd opgeleverd (de toestand die we nu zoveel mogelijk proberen te restaureren).

In november worden deze twee schilderijen teruggeplaatst in de hal. De volgende uitdaging wordt om de portretten van de tien kinderen te bemachtigen en budget te vinden voor de restauratie. We streven ernaar de volledige collectie weer in de hal van de villa terug te plaatsen.

De derde afbeelding is het schilderij dat we van de Emanuelparochie in Zutphen hebben gekregen. Dit schilderij, ook van de hand van Willem Wiegmans, is een symbolische verbeelding van het huwelijk. Een cadeau van Jan Jongerius en zijn vrouw aan zoon Wim bij zijn priesterwijding.

Het past natuurlijk prachtig bij de complete serie portrettten, en zal zeker in de toekomst een plaatsje krijgen in de kapel.

Geplaatst door Alice Hoogenhout vr, augustus 17, 2012 17:18:19st een plaatsje krijgen in de kapel.